top of page

Roënna Voets

IMG-20201028-WA0019_edited.jpg

Gepassioneerde gedragstrainer

Roënna Voets is een gepassioneerde en professionele gedragstrainer voor paarden. Met een diepgewortelde liefde voor deze prachtige dieren en jarenlange ervaring in het begrijpen van hun gedrag, is zij toegewijd aan het creëren van harmonieuze relaties tussen mens en paard.

Haar reis als paardengedragstrainer begon met een fascinatie voor de subtiele taal van paarden en hun ongelooflijke vermogen om met ons samen te werken. Door de jaren heen heeft zij intensief gewerkt aan het verfijnen van haar vaardigheden en kennis om een dieper begrip te ontwikkelen van wat paarden drijft, beïnvloedt en motiveert. Dit stelt haar in staat om op maat gemaakte trainingsprogramma's te ontwerpen die niet alleen het gedrag van het paard verbeteren, maar ook de relatie tussen mens en paard versterken.

Ze gelooft in positieve, geduldige en respectvolle trainingsmethoden die paarden in staat stellen om hun natuurlijke talenten te ontplooien en hun volledige potentieel te bereiken. Haar doel is om zowel paardeneigenaren als hun geliefde viervoeters te helpen groeien en floreren door middel van begrip en samenwerking.

IMG-20230111-WA0003[1766].jpg

Fundamentele verandering

Haar reis begon met het besef dat er iets fundamenteel moest veranderen in de manier waarop we paarden behandelen. Of het nu gaat om training onder het zadel of interacties buiten de rijbak, er is nog zoveel ruimte voor verbetering in de omgang met deze fantastische dieren. Voor Roënna begint het allemaal met één simpele waarheid: een paard moet een paard kunnen zijn. Dit fundament is van onschatbare waarde.

Het heeft haar diep geraakt om getuige te zijn van het leed dat sommige paarden moeten doorstaan, variërend van fysiek geweld tot mentale mishandeling. Ze heeft paarden gezien die slaag na slaag van de zweep kregen en heeft de emotionele gevolgen gezien. Tot het punt dat paarden, mensen aanvallen. Het maakt niet uit welk wezen het betreft; respect is een basisrecht waar elk levend organisme recht op heeft.

IMG-20201028-WA0017.jpg

Kern van haar werk

Het is haar diepgewortelde overtuiging dat de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, van een paard niet mag lijden door menselijke handelingen. Daarom is het voor haar van uiterst belang om paarden te helpen hun stem te vinden, zodat mensen hun gedrag beter kunnen begrijpen. Dit inzicht en deze empathie, vormen de kern van haar werk als gedragstherapeute voor paarden.

bottom of page