top of page

Equifair 2023

Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-17 om 10.09_edited.jpg

Een Terugblik op een Dag vol Paardenpassie

Het was een dag vol spanning, emotie en uiteindelijk triomf op Equifair 2023, hét paardenevenement waar liefhebbers en experts samenkomen om te delen, te leren en te bewonderen. Terwijl we terugkijken op deze bijzondere dag, laten we je meeslepen door de gebeurtenissen, uitdagingen en successen die plaatsvonden tijdens dit onvergetelijke evenement.

Een Vliegende Start

De dag begon met een vroege ochtend waarin onze stand met zorg werd opgebouwd. Een half uur later stonden we gereed, vol enthousiasme om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen te delen en kennis te vergaren. Maar voordat de bezoekers in groten getale binnenstroomden, was er een speciaal moment dat de toon zette voor de dag: de verplaatsing van onze demo-paard, Ace.

Ace, de ster van ons paardengedragsdemonstratie, moest van stal naar een buitenpaddock worden verplaatst. Wat een eenvoudige taak leek te zijn, ontpopte zich al snel tot een uitdaging vanwege de spanning die Ace had opgebouwd. Een ontmoeting met een andere pony deed de emoties hoog oplopen, maar het was een geluk bij een ongeluk toen de organisatie van Equifair besloot dat Ace in de longeercirkel mocht staan. Hier kon hij zijn spanning op een veilige manier loslaten en zichzelf zijn.

Samenwerking in Rust, Liefde en Vertrouwen

Ondanks de hobbelige start wisten we een inspirerende demonstratie neer te zetten, waarbij het thema 'Samenwerking vanuit Rust, Liefde en Vertrouwen' centraal stond. Ace liet ons zien waarom we ons richten op gedragstraining en hoe de juiste benadering resulteert in prachtige momenten tussen mens en paard.

Ace begon met imponerend gedrag, maar met onze kennis van zijn signalen konden we op tijd reageren en situaties beheersen. Paardenwerk vereist altijd alertheid, maar bij Ace was dit extra van belang.

Na een tijdje begon de spanning af te nemen en ontstond er een vredige sfeer. Echter, paarden blijven onvoorspelbaar, en Ace verraste ons soms met onverwachte reacties. Dit herinnert ons eraan dat werken met paarden een voortdurende toewijding aan observatie en begrip vereist.

Een Nieuwe Start voor Ace en Zijn Eigenaresse

Na een intensieve sessie van een half uur bereikten we een hartverwarmend hoogtepunt. Ace zocht actief contact en liet zijn zachtere kant zien. Ondanks zijn gedrag is Ace in de kern een lief wezen, waarin zijn eerdere ervaringen en aangeleerd gedrag een rol spelen. We beloven Ace en zijn eigenaresse na de demonstratie te blijven ondersteunen, zodat ze hun reis samen kunnen vervolgen zonder hindernissen.

Afsluitend Woord

Equifair 2023 was een ware achtbaan van emoties, waarin we de ware aard van paarden en hun onnavolgbare gedrag zagen. Van gespannen momenten tot harmonieus contact, deze dag markeerde onze vastberadenheid om paarden te begrijpen en te begeleiden naar een betere relatie met hun menselijke metgezellen. We kijken met trots terug op deze geslaagde dag en kijken ernaar uit om de passie voor paarden volgend jaar weer te delen op Equifair 2024.

Klaar voor de demonstratie.jpg
bottom of page