top of page

Kannan

Schermafbeelding 2023-03-28 144303_edited.jpg

Gespannen en introvert

Kannan is een merrie van 8 jaar oud en ervaart veel stress en gespannenheid. De merrie is nog maar kort bij de eigenaresse als ik daar voor het eerst kom en moet nog wennen aan haar nieuwe omgeving. Desondanks zijn merrie en eigenaresse al echt een match! 

Het is een gevoelige merrie en blijkt na de eerste sessie best wel introvert te zijn. Dit blijkt onder andere uit het ineens heftig reageren, terwijl ze hiervoor nog ogenschijnlijk rustig leek. En vind ze het contact aangaan met iemand anders dan haar eigenaresse erg moeilijk. 

De eigenaresse verteld me dat Kannan regelmatig door verschillende personen werd bereden bij haar voormalige onderkomen. Daar was opgemerkt dat ze veel moeite had met de afwisseling in ruiters. Helaas was haar laatste ervaring niet positief en lijkt ze mede hierdoor nu meer in zichzelf te zijn gekeerd. Ook 'plakt' ze erg aan haar huidige eigenaresse en zoekt ze veel steun bij de pony die naast haar gestald staat.

Zoeken naar ontspanning

We gaan Kannan helpen met het zoeken naar ontspanning, rust en het vertrouwen weer in mensen te krijgen. Hoewel ze die niet volledig kwijt is, sluit ze zichzelf wel af voor het contacten met nieuwe mensen. Ze mag weer gaan ervaren dat mensen leuk zijn! En vooral weer vertrouwen in zichzelf gaan krijgen. Zodat ze straks weer een trots, blij en vooral zorgeloos, paard kan zijn.

Schermafbeelding 2023-03-28 145021.png

Zichtbaar verschil

Al na de eerste keer trainen zien we Kannan zichtbaar veranderen. Ze is echter nog wel wat gesloten, maar plakt niet meer aan haar eigenaresse en kan weer op 'eigen benen' staan. 

Haar vertrouwen stijgt zichtbaar en er is meer rust aanwezig. Doordat de eigenaresse ook zelf tussendoor blijft oefenen, maken ze samen flinke stappen. En durft Kannan zich na de derde keer trainen ook weer open te stellen voor andere mensen, zoals ik. 

Ondanks dat ze de ruimte krijgt om weg te lopen, blijft ze bij me en kiest ervoor om de samenwerking aan te gaan. Het is een prachtige transformatie die al ze doormaakt! En zal haar en haar eigenaresse helpen in alles dat ze samen doen. 

Meer weten? Volg het verhaal van Kannan op facebook en instagram

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page