top of page

Mijn paarden

Twee geweldige dieren, die voor altijd diep in mijn hart zitten. Een paard kan een mens zijn beste vriend zijn. Zonder oordeel staan ze altijd voor je klaar, ze zijn zichzelf en hoeven zich niet anders voor te doen. Ze zijn eerlijk en oprecht, geven onvoorwaardelijke liefde en zijn meester in het blootstellen van jezelf aan je ware gevoelens en je dichterbij jezelf brengen. Paarden zijn in mijn ogen de beste leermeesters die een mens zich kan wensen.

IMG_4915_edited.jpg

Banjer

Officiële naam: Sir John
Roepnaam: Banjer
Geboren op: 1-1-2006
Geslacht: Ruin
Ras: Tinker
Schofthoogte: 1.53 m
Bij mij sinds: 2013

Een lief, wijs, krachtig, fijngevoelig en vooral eerlijk paard is deze mooie man. Hij is mijn eerste eigen paard, hoewel ik aanvankelijk een KWPN’er wilde, het liefst eentje bruin van kleur met zwarte manen en benen, kwam daar ineens Banjer op mijn pad. Een prachtig paard in hart en ziel, die al meerdere soortgenoten onder zijn hoede heeft genomen om ze op te leiden tot zelfverzekerd en vooral relaxed paard. Met name de ‘jonkies’ wijken als snel niet meer van zijn zijde. De paardentaal kan hij dan ook als geen ander over brengen. Van hem heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd.

Toen hij net in mijn bezit was, moesten we samen even uitzoeken wie van ons twee de leider was. Dit was toen helemaal nieuw voor mij omdat ik voorheen met name met paarden te maken had die toch wel netjes deden wat je van hun vroeg. En ineens kreeg ik een paard met een eigen mening! Eentje die mij duidelijk liet weten, dat als ik de leiding niet zou nemen, hij die wel zou nemen. Hij wist heel goed hoe sterk hij was en dat liet hij ook blijken. Ik leidde hem niet, hij leidde mij. Zowel op de grond als tijdens het rijden. Het was even zoeken, maar uiteindelijk zijn we er met hier en daar wat hulp uitgekomen. Met hem ben ik gegroeid en nu voor hem en anderen de leider die nodig is.

IMG-20200702-WA0014.jpg

Floor

Officiële naam: Floortje
Roepnaam: Floor
Geboren op: 8-8-2012
Geslacht: Merrie
Ras: Shetlander
Schofthoogte: 96 cm
Bij mij sinds: 2013

Deze kleine dame, wordt met regelmaat ‘prinses’ genoemd en niet zonder reden. Ze weet wat ze wil en laat dat graag merken. Desondanks is ze ontzettend lief, gevoelig en bovenal erg duidelijk in wat ze wel of niet wilt.  Floor is de vriendin van ieder paard, soms moeten ze de hiërarchie even nader bepalen, maar uiteindelijk is Floor je beste vriend.

 

Waar Banjer de ware leider is, is Floor de ware vriend. Zo vullen ze elkaar mooi aan en weerspiegelen ze beide mijn eigen karakter.

 

Floor kwam per toeval bij mij. Op de plek waar banjer kwam te staan, stond een kleine bonte shetlander, met de nadruk op klein want ze was toen zo’n 6 maanden oud. Aanvankelijk zou ik met een ander paard komen naar deze plek, maar helaas ging dit last minute niet door. De dame die hier toen al stond met haar Fjord besloot, nadat ik helaas toch niet zou komen, haar paard niet langer alleen kon staan.  En kocht een shetlander veulen genaamd Basje. Echter bleek Basje geen hengstje te zijn maar een merrie en werd ze omgedoopt tot Floortje. Na een tijd gaf de eigenaresse van de Fjord aan op zoek te gaan naar een andere plek, waardoor Banjer alleen zou komen te staan. Omdat zowel ik als Banjer ondertussen een enorme klik met Floortje hadden ontwikkeld wilde ik haar wel heel graag overnemen. Aanvankelijk was ze al besproken voor iemand anders, maar toch keerde het tij en mocht deze kleine dame blijven. Inmiddels genieten we alweer heel wat jaren van elkaar en ben ik erg trots op wat we samen hebben bereikt, van meelopen aan het touw naar mennen voor de kar, ze doet het allemaal.

IMG-20200702-WA0014.jpg
bottom of page