top of page

Banjer & Floor

Twee geweldige dieren, die voor altijd diep in ons hart zitten. Een paard kan een mens zijn beste vriend zijn. Zonder oordeel staan ze altijd voor je klaar, ze zijn zichzelf en hoeven zich niet anders voor te doen. Ze zijn eerlijk en oprecht, geven onvoorwaardelijke liefde en zijn meester in het blootstellen van jezelf aan je ware gevoelens en je dichterbij jezelf brengen. Paarden zijn in onze ogen de beste leermeesters die een mens zich kan wensen.

Banjer

Officiële naam: Sir John

Roepnaam: Banjer

Geboren op: 1-1-2006

Geslacht: Ruin

Ras: Tinker

Schofthoogte: 1.53 m

Bij mij sinds: 2013

Een lief, wijs, krachtig, fijngevoelig en vooral eerlijk paard is deze mooie man. Hij is het eerste eigen paard van Roënna, hoewel ze aanvankelijk een KWPN’er wilde, het liefst eentje bruin van kleur met zwarte manen en benen, kwam daar ineens Banjer op haar pad. Een prachtig paard in hart en ziel, die al meerdere soortgenoten onder zijn hoede heeft genomen om ze op te leiden tot zelfverzekerd en vooral relaxed paard. Met name de ‘jonkies’ wijken als snel niet meer van zijn zijde. De paardentaal kan hij dan ook als geen ander over brengen. Van hem heeft Roënna de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd.

Toen hij net bij Roënna was, moesten ze samen even uitzoeken wie van de twee de leider was. Dit was toen helemaal nieuw, omdat Roënna voorheen met name met paarden te maken had die toch wel netjes deden wat je van hun vroeg. En ineens had ze een paard gekocht met een eigen mening! Eentje die haar duidelijk liet weten, dat als zij de leiding niet zou nemen, hij dat wel zou doen. Hij wist heel goed hoe sterk hij was en liet dat ook blijken. Zij leidde hem niet, hij leidde haar. Zowel op de grond als tijdens het rijden. Het was even zoeken, maar uiteindelijk zijn is ze er met hier en daar wat hulp uitgekomen. Door hem is ze gegroeid en nu in staat zowel voor hem als anderen de leider te zijn die nodig is.

Floor

Officiële naam: Floortje

Roepnaam: Floor

Geboren op: 8-8-2012

Geslacht: Merrie

Ras: ShetlanderSchofthoogte: 96 cm

Bij mij sinds: 2013

Deze kleine dame, wordt met regelmaat ‘prinses’ genoemd en niet zonder reden. Ze weet wat ze wil en laat dat graag merken. Desondanks is ze ontzettend lief, gevoelig en bovenal erg duidelijk in wat ze wel of niet wilt.  Floor is de vriendin van ieder paard, soms moeten ze de hiërarchie even nader bepalen, maar uiteindelijk is Floor je beste vriend.

 

Waar Banjer de ware leider is, is Floor de ware vriend. Zo vullen ze elkaar mooi aan en weerspiegelen ze beide Roënna haar karakter.

 

Floor kwam per toeval bij ons. Op de plek waar banjer kwam te staan, stond een kleine bonte shetlander, met de nadruk op klein want ze was toen zo’n 6 maanden oud. Aanvankelijk zouden we met een ander paard komen naar deze plek, maar helaas ging dit last minute niet door. De dame die hier toen al stond met haar Fjord besloot, nadat we helaas niet zouden komen, dat haar paard niet langer alleen kon staan.  En kocht een shetlander veulen genaamd Basje. Echter bleek Basje geen hengstje te zijn maar een merrie en werd ze omgedoopt tot Floortje. Na een tijd gaf de eigenaresse van de Fjord aan op zoek te gaan naar een andere plek, waardoor Banjer alleen zou komen te staan. Omdat zowel Roëna als Banjer ondertussen een enorme klik met Floortje hadden ontwikkeld wilde ze haar wel heel graag overnemen. Aanvankelijk was ze al besproken voor iemand anders, maar toch keerde het tij en mocht deze kleine dame blijven. Inmiddels genieten ze alweer heel wat jaren van elkaar en is Roënna erg trots op wat ze samen hebben bereikt, van meelopen aan het touw naar mennen voor de kar, ze doet het allemaal.

bottom of page