top of page

Persoonlijk contact

Schermafbeelding 2023-11-02 114413_edited.jpg

De kracht van live  ondersteuning

In onze benadering van paardengedragstherapie staat persoonlijk contact centraal. Wij geloven sterk dat dit contact essentieel is om jou en je paard echt vooruit te helpen. Daarom streven we ernaar om zoveel mogelijk live afspraken te maken.

Waarom?

Omdat we ervan overtuigd zijn dat je op die manier grote stappen kunt zetten. Je krijgt de kans om je paard te zien in zijn eigen omgeving, zijn gedrag waar te nemen en, nog belangrijker, het te voelen. Dat laatste is iets wat je simpelweg niet vanachter een beeldscherm of via een telefoongesprek kunt ervaren.

Het draait allemaal om het complete plaatje, en vanuit ons perpectief kun je dat alleen echt beleven in het echte leven. Daarom komen wij bij jou op locatie. Deze aanpak is niet alleen voor jou comfortabeler, maar ook voor je paard. Hij/zij kan in zijn vertrouwde omgeving blijven, wat essentieel is voor een kalme en ontspannen ervaring. Door persoonlijk aanwezig te zijn, kunnen we jullie begeleiden, observeren en de juiste inzichten bieden die jullie nodig hebben om samen vooruit te komen.

Schermafbeelding 2023-10-18 164150.png

 Wat Onze Trainingen Jou Leren

Leiderschap Vaardigheden
Je leert hoe je op een respectvolle, vriendelijke, maar duidelijke manier gebaseerd op vertrouwen de samenwerking met je paard kunt aangaan.

Effectieve Communicatie

Paarden reageren sterk op non-verbale signalen en energie. Je leert de subtiele vormen van communicatie op te pikken en zelf toe te passen. Dit verbetert je vermogen om effectief te communiceren met je paard in diverse situaties.

Emotionele Intelligentie

Het werken met paarden vereist het begrijpen van emoties, zowel van het paard als van jezelf. Dit helpt je om je eigen emoties te herkennen en te beheersen.

Zelfvertrouwen en Zelfbewustzijn

Door het ontwikkelen van begrip voor het gedrag van je paard en het vermogen om met hem/haar om te gaan, zul je steeds meer zelfvertrouwen opbouwen. Je leert over je eigen grenzen en sterke punten, wat bijdraagt aan je zelfbewustzijn.

Samenwerking

Trainen met je paard bevordert de samenwerking doordat je leert hoe je samen met je paard een doel kunnen bereiken als team.

Geduld en Doorzettingsvermogen

Het trainen van paarden vereist geduld en doorzettingsvermogen. Je leert dat succesvolle resultaten tijd en inzet vergen.

Stressmanagement

Je leert omgaan met stressvolle situaties en technieken om rustig te blijven onder druk, zodat je je paard optimaal kunt leiden.

Creativiteit en Probleemoplossend Vermogen

Geen enkel paard is hetzelfde! Dat betekent dat er ook niet één manier is van omgang met paarden. Je leert verder te kijken en creatief te zijn in het zoeken naar wat voor jou en je paard de best mogelijke manier van samenwerking is.

bottom of page