top of page

Black

IMG_6304_edited.jpg

Schuw maar niet bang

Black is een mini shetlander hengst van 4 jaar oud en heeft in zijn leven nog niet veel ervaring met mensen gehad. Hij is van nature niet bang, maar vertrouwd mensen toch niet helemaal. Hij is erg oplettend wanneer je beweegt en houdt alles in de gaten. Wanneer hij het gevoel krijgt dat hij benaderd wordt, rent hij direct weg. Zijn halster is wel een keer omgedaan door zijn eigenaar zodat hij in de toekomst makkelijker te pakken zou zijn, maar helaas werkt dat toch niet zoals gedacht. 

Al tijdens de eerste sessie wordt duidelijk dat Black nog erg puur is. Mee lopen aan het touw, geaaid, geborsteld worden etc. zijn dingen die voor Black nog niet vanzelfsprekend zijn en waar het vertrouwen naar de mens toe ontbreekt. 

Het is een mooie uitdaging, die we starten met contact maken zodat we erachter komen of er benadering mogelijk is. Per keer bekijken we wat er nodig is om de samenwerking aan te gaan en het vertrouwen te verbeteren.

Beginnen bij het begin

Dat je pony of paard mee loopt aan het touw is voor veel mensen vanzelfsprekend, want dat kan je pony/paard toch gewoon? Black blijkt meelopen aan het touw nog spannend te vinden en weet niet zo goed wat er van hem verwacht wordt. Bij het verplaatsen van de kudde naar een andere weide waar Black leider van is, heeft de eigenaar tot nu toe met voer gelokt om dit voor elkaar te krijgen. De eigenaar beseft zich dat dit niet bevorderend werkt en weet zelf niet zo goed waar te beginnen. 

We beginnen daarom vanaf het begin, waarbij we er vanuitgaan dat Black alles nog opnieuw moet leren. Meelopen aan het touw, geborsteld worden, voetjes geven en nog veel meer andere basis zaken gaan we aanpakken. Zodat Black straks vertouwen in de mens heeft en er meer mensen van hem en hij van hun kan gaan genieten. 

Meer weten? Volg het verhaal van Black op facebook en instagram

  • Facebook
  • Instagram

Eigenaar aan het woord

Black is een jonge pony en heeft nog niet zo veel met de mens meegemaakt en was nog erg schuw, toen hij bij ons kwam. Roënna is bij ons gekomen om Black een fijne eerste ervaring met de mens te geven en hem de basis te leren. Hij rende nog voor je weg als je aan kwam maar was door het hek al wel nieuwschierig. Al snel kon ze bij de pony's zitten en was Black ook zonder een hek ertussen erg nieuwschierig. Black had al wel een halster om en al gauw kreeg ze een halstertouw vastgeklikt. Dit was even gek voor Black maar Roënna was heel voorzichtig met hem en met elk klein stapje was ze tevreden. Black had al snel door wat de bedoeling was en vond het best leuk ook nog! Hij heeft zeker een goeie eerste ervaring gekregen en door deze aanpak leert hij heel snel.

bottom of page