top of page

Storm

Snel gespannen

Storm is een Connemara pony van 7 jaar oud, die zo'n twee jaar geleden uit Ierland is geïmporteerd. Toen Storm bij de huidige eigenaresse kwam, kende hij maar weinig en reageerde op alles erg geschrokken. Op aanrakingen reageerde hij door zich af te wenden of schrikkerig te reageren. 

 

Gedurende de twee jaar die Storm nu bij zijn huidige eigenaresse is, is hij al enorm vooruit gegaan. Hij blijkt een echte knuffelkont te zijn en zoekt graag het contact met zijn baasje. Desondanks is Storm nog wel snel gespannen. De huidige eigenaresse heeft mijn hulp gezocht om hieraan te gaan werken, ook omdat ze zelf snel gespannen is en dit zijn weerslag op Storm heeft.

Schermafbeelding 2023-03-29 135034.png

Opgejaagd en alert

Om zowel Storm als zijn eigenaresse te helpen om de spanning die Storm snel opbouwt, om te zetten in ontspanning, starten we met het werken in vrijheid. Storm krijgt de ruimte om zichzelf te zijn en al snel zien we dat Storm op de kleinste dingen, pittig reageert.

Hij is extreem alert op alles dat we doen of van hem vragen en laat goed merken niet zomaar vertrouwen te hebben in de mens. Daarnaast komt hij ook opgejaagd over en krijgen we het gevoel dat hij in het verleden ook opgejaagd is. De eigenaresse geeft aan dat dit gevoel klopt en dit in het verleden ook gebeurd is.

 

Wanneer we het contact met Storm nader zoeken en zelfs een aanraking daarbij geven, reageert Storm door zijn hoofd af te wenden. Hij geeft duidelijk aan dat hij dit niet als prettig ervaart. 

Ook tijdens het werken in vrijheid proberen we wat nauwer het contact te zoeken. Wanneer we de afstand tot hem kleiner maken, versnelt hij of draait direct naar binnen. Hij vlucht voor de situatie of draait naar binnen om in de gaten te houden wat er gaat gebeuren. Hij is er (nog) niet zeker van dat de situatie waar hij zich in bevindt veilig is. 

Daarom gaan we Storm laten inzien dat hij niet meer opgejaagd wordt en we alleen maar op zoek zijn naar de samenwerking. Dit doen we in het tempo dat voor Storm prettig is, we luisteren naar wat hij nodig heeft en helpen de eigenaresse om deze manier voort te zetten, zodat beide veel meer ontspanning gaan ervaren.

Meer weten? Volg het verhaal van Storm op facebook en instagram

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page