top of page
Zoeken

Succesvol Trailerladen: Met Geduld, Vertrouwen en Respect voor je Paard

Geduld is de sleutel tot succes. Het paard moet de kans krijgen om op zijn eigen tempo vertrouwd te raken met de trailer. Hierdoor zal het paard meer zelfvertrouwen ontwikkelen, waardoor het laden uiteindelijk zonder problemen verloopt. Belangrijk is ook het respecteren van het paard als individu. Elk paard is uniek en reageert anders op stressvolle situaties zoals het betreden van een trailer. Door de signalen van je paard tijdig te herkennen en op de juiste manier hierop in te spelen, toon je respect voor zijn emoties en behoeften.


Onthoud dat het paard altijd zichzelf moet kunnen zijn, zelfs in de uitdagende omgeving van een trailer. Door deze benadering zal het trailerladen niet alleen een stressvrije ervaring zijn, maar ook een versterkende oefening voor de band tussen jou en je paard. Naast geduld, vertrouwen en respect is het van essentieel belang om te begrijpen dat paarden van nature claustrofobisch zijn, wat het trailerladen tot een uitdaging maakt. In plaats van het paard simpelweg in de trailer te dwingen, is het aan ons om hen te begeleiden en te helpen begrijpen dat de trailer geen bedreiging vormt. Onze rol begint met het creëren van een omgeving waarin het paard ervaart dat de trailer niet eng is. Door middel van positieve associaties, beloningen en stapsgewijze benaderingen zullen we het paard helpen zijn angst te overwinnen.


Zodra het paard vertrouwen heeft ontwikkeld en begrijpt dat de trailer geen gevaar oplevert, komt de volgende fase: het betrekken van de eigenaar. We begeleiden de eigenaar zorgvuldig in dit proces, zodat de eigenaar geleidelijk aan meer zelfstandigheid krijgt bij het laden van zijn paard. Het uiteindelijke doel is dat de eigenaar zonder directe aanwijzingen van ons zijn eigen paard veilig kan laden.


Op deze manier transformeren we het trailerladen van een uitdaging tot een samenwerkingsproces waarin begrip, geduld en respect de sleutels tot succes zijn.

Naast het overwinnen van de claustrofobische natuur van paarden en het creëren van een positieve ervaring met de trailer, speelt het begrijpen van de signalen van je paard een cruciale rol. Door je paard beter te leren begrijpen, ontwikkel je niet alleen een dieper inzicht in zijn behoeften, maar leer je ook zijn subtiele signalen te herkennen.


Het vermogen om deze signalen te begrijpen stelt je in staat om op een meer verfijnde manier met je paard te communiceren tijdens het trailerladen. Dit draagt bij aan een verdiepende samenwerking, waar vertrouwen en connectie centraal staan. Wanneer je in staat bent om adequaat te reageren op de signalen van je paard, ontstaat er een wederzijds begrip dat het trailerladen tot een harmonieus proces maakt.


Deze verdieping in de samenwerking gaat verder dan het trailerladen alleen; het heeft een positieve invloed op alle aspecten van de interactie tussen jou en je paard. Het legt de basis voor een sterke band gebaseerd op wederzijds respect, begrip en vertrouwen, wat de reis in de trailer en alles wat zich daarbuiten bevindt aanzienlijk zal verrijken!


 

Ook Avanti mocht onze begeleiding en hulp ervaren en kan nu veilig geladen worden door de eigenaresse!


Aanvankelijk vond Avanti de trailer erg spannend, zo spannend dat bij het zien ervan ze een sprong opzij deed de bosjes in. Op dat moment zat de eigenaresse nog op Avanti, niet veilig en niet nodig!


Onze hulp werd ingeschakeld en al snel volgde een afspraak. We startten met een kennismakingsgesprek, waarbij we achtergrond informatie verzamelen die nuttig kan zijn voor onze training met Avanti. De kennismaking met Avanti start met een grondwerk sessie. Paarden laten altijd veel van zichzelf zien tijdens zo’n sessie en zo ook Avanti. Wat ons helpt haar beter te begrijpen, zodat we haar optimaal kunnen helpen in het trailer laad proces. Aanvankelijk durfde Avanti geen stap richting de trailer te zetten, alleen al het zien van de trailer gaf haar veel spanning. Door op haar tempo, maar met duidelijke aanwijzingen te begeleiden is Avanti zelfs uit eigen interesse richting de trailer gelopen om te gaan onderzoeken! Een mooie overwinning voor een eerste training. Inmiddels kan Avanti veilig en vanuit vertrouwen, geduld en begrip met hulp van haar eigenaresse geladen worden.


Benieuwd hoe de eigenaresse dit heeft ervaren?


'Voor een prettige en vooral respectvolle trailer sessie moet je bij Horse Signs zijn. Roënna is een enorm fijn persoon om mee samen te werken, ze heeft een fijne energie en straalt veel rust uit. Hierdoor voel jij je zowel als eigenaar en als paard enorm op je gemak. Tijdens de sessies kijkt Roënna echt naar de behoefte van mijn paard en gaat ze aan de slag zonder enige vorm van dwang. Ze respecteert de grenzen van mijn paard en geeft mijn paard het gevoel dat ze begrepen word. Hierdoor maakte we elke sessie enorm grote stappen. Dankzij al het geduld en respect van Roënna is mijn paard op een zeer paard vriendelijke manier begeleid om zelfstandig de trailer in te stappen’


Meer weten over de trainingen en alle stappen die we hebben ondernomen om Avanti te helpen bij haar angst over de trailer?!Volg ons:


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page