top of page
Zoeken

Ontdek hoe Horse Signs - Gedragstherapeut voor paarden James en Eigenaresse helpt

Elke paardeneigenaar begrijpt hoe diepe banden kunnen ontstaan tussen mens en paard. Maar soms, ondanks onze inspanningen en toewijding, komen we obstakels tegen die we alleen niet kunnen overwinnen. Dat is precies waar Horse Signs - Gedragstherapeut voor Paarden in beeld komt. Onze passie en expertise liggen in het begrijpen van de signalen die paarden ons geven en hen te helpen om hun volle potentieel te bereiken. Laat me je meenemen in het verhaal van James, een 10-jarige Engels Volbloed ruin, en hoe we samen met zijn eigenaresse zijn uitdagingen hebben aangepakt.


Het Verhaal van James: Een Verleden Vol Uitdagingen

James heeft een bewogen levensverhaal. Geboren in Ierland als renpaard, ontdekte men al snel dat racen niet zijn roeping was. Op 7-jarige leeftijd werd hij naar Nederland gebracht, waar hij bij verschillende eigenaren terechtkwam voordat hij eindelijk bij zijn huidige eigenaresse kwam.


Toen James bij ons terechtkwam, had hij te maken met diverse problemen. Longeren was een strijd geworden - hij weigerde voorwaarts te gaan en liep zelfs achterwaarts als hem dat werd gevraagd. Dit gedrag vertoonde hij ook tijdens het vrije werk. Bovendien kampte James met serieuze trailerangst. In het verleden moest hij zelfs verdoofd worden om de trailer op te gaan. En alsof dat niet genoeg was, vertoonde hij ook tijdens het berijden onvoorspelbaar gedrag. Zijn onverwachte explosieve reacties en staken brachten zowel hem als zijn ruiter in de problemen.


Wat er precies in zijn verleden is gebeurd, weten we niet zeker. Maar één ding was duidelijk: James had behoefte aan hulp en begrip om deze uitdagingen te overwinnen.


De Rol van Horse Signs - Gedragstherapeut voor Paarden

Bij Horse Signs begrijpen we dat elk paard uniek is en dat hun gedrag een taal is die we moeten ontcijferen. Met dit in gedachten werkten we samen met James en zijn toegewijde eigenaresse om stap voor stap aan zijn problemen te werken.


Onze aanpak was gebaseerd op vertrouwen, liefde en geduld. We creëerden een omgeving waarin James de ruimte kreeg om te twijfelen en zich op zijn gemak te voelen. We werkten aan het opbouwen van positieve associaties met de trailer, zodat zijn angst geleidelijk kon afnemen. Het berijden van James werd benaderd met geduld en begrip, waardoor hij de ruimte kreeg om zich veilig te voelen.


De Weg naar Succes: Rust, Liefde en Vertrouwen

Het resultaat? Stap voor stap begon James te veranderen. Door te werken aan ontspanning en positieve ervaringen, begon hij langzaam zijn angsten te overwinnen. Zijn eigenaresse en wij werkten nauw samen om James te laten zien dat hij gehoord werd en dat hij niet overhaast werd. En het belangrijkste van alles, we zorgden ervoor dat hij zich realiseerde dat hij niets hoefde te bewijzen.


En nu, na een periode van toegewijd werk en begrip, is James op weg om de trailer niet langer te vrezen. Hij begint in te zien dat de trailer een plek kan zijn van comfort en rust, in plaats van angst. Het berijden gaat soepeler en zijn explosieve gedrag is sterk verminderd.


 

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page