top of page
Zoeken

Hoe Horse Signs Diena, een Halflinger merrie, hielp veranderen

Hoe Horse Signs Diena, de Halflinger Merrie, hielp om te Veranderen

Als gedragstherapeut voor paarden heeft Horse Signs een opmerkelijk verschil gemaakt in het leven van Diena, een 15-jarige Halflinger merrie. Vijf jaar lang in het bezit van haar eigenaresse, kampte Diena met gedragsproblemen die de connectie tussen haar en haar eigenaar bemoeilijkten. Gelukkig bood Horse Signs de juiste begeleiding om deze situatie om te draaien.


De eigenaresse van Diena benaderde Horse Signs met het gevoel dat de connectie tussen haar en haar paard verloren was gegaan. In de eerste sessie werd al snel duidelijk dat Diena de regels bepaalde in de relatie, wat leidde tot onzekerheid bij haar eigenaresse. Het was een uitdaging om te weten hoe te reageren op bepaald gedrag van Diena.


Met geduld en expertise begon Horse Signs aan het proces van het herstellen van duidelijkheid en grenzen in de interactie tussen Diena en haar eigenaresse. Na de eerste sessie waren de resultaten al zichtbaar. Diena's gedrag en houding ondergingen een opmerkelijke verandering. Van een onoplettende, nerveuze merrie met een hooggedragen hoofd en staart, transformeerde ze naar een ontspannen paard met een lage hoofdpositie. Haar aandacht verschoof van alles om haar heen naar de aanwezigheid van de mens.


Toch was de weg naar verbetering niet zonder uitdagingen. In een latere sessie vertoonde Diena dominant gedrag, met steigeren, bijten en slaan als reactie op nieuwe regels. Maar met vastberadenheid en het vermogen om onverstoorbaar te blijven, wist Horse Signs de leiding te behouden en Diena's gedrag te veranderen. Ze zag in dat haar gedrag geen indruk maakte en paste zich aan.


Diena's sterke persoonlijkheid en leiderschapskarakter vormden een uitdaging voor haar eigenaresse, die van nature zachtaardig was. Het was een leerproces om met haar zachtheid een leider voor Diena te worden. Diena eiste niets minder dan duidelijke communicatie en leiderschap. Het was pas toen de eigenaresse de touwtjes in handen nam en de leiding op zich nam, dat Diena eindelijk tot rust kwam.


Een illustratie van Diena's vooruitgang werd duidelijk tijdens een wandeling. Eerder druk, nerveus en afgeleid door andere zaken, veranderde Diena na begeleiding van Horse Signs. Met focus op de juiste lichaamshouding en het tijdig opmerken van bepaald gedrag, kon er direct gereageerd worden. Diena werd bij de tweede wandeling al relaxter en meer op haar gemak.


Diena's verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe gedragstherapie een diepgaand effect kan hebben op de relatie tussen mens en paard. Horse Signs heeft niet alleen Diena geholpen, maar ook haar eigenaresse de tools gegeven om een sterke, positieve connectie met haar paard op te bouwen.


Als je ook op zoek bent naar een verandering in het gedrag van je paard en de connectie wilt herstellen, overweeg dan zeker om contact op te nemen met Horse Signs voor een afspraak. Je zult versteld staan van de transformatie die mogelijk is!25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page