top of page
Zoeken

Een Harmonieuze Samenwerking: Horse Signs en Torsy Bridles Streven naar Paardenwelzijn

Onze samenwerking begon met het eenvoudige, maar belangrijke proces van het uitproberen van het ergonomisch hoofdstel van Torsy Bridles. De ervaring was ronduit positief. De manier waarop het hoofdstel de drukpunten op het hoofd van haar paard ontlastte, was onmiskenbaar. Roënna haar eigen paard leek zich meer op zijn gemak te voelen en ze kon het verschil in zijn houding en reactie meteen merken. Om ook Torsy Bridles te laten ervaren wat haar werk inhoudt als gedragstherapeute voor paarden, gaf Roënna een grondwerk training op locatie bij Torsy Bridles.


Horse Signs en Torsy Bridles: De Essentie van de Samenwerking

Afgelopen vrijdag was Horse Signs op bezoek bij Torsy Bridles. Horse Signs, toonaangevend op het gebied van paardengedragstherapie en Torsy Bridles, een innovatieve producent van paardenhoofdstellen bundelen hun krachten in een nieuwe en veelbelovende samenwerking. De drijvende kracht achter deze samenwerking is een gedeelde visie: het bewust maken van paardeneigenaren en liefhebbers dat een goede samenwerking met een paard van cruciaal belang is, waarbij het welzijn van het paard altijd voorop staat. Terwijl Torsy Bridles zich toelegt op het creëren van bewustzijn over het belang van hoofdstellen die de drukpunten op het paardenhoofd ontlasten, richt Horse Signs zich op een ander essentieel aspect: het begrijpen van paardengedrag. Deze twee pijlers vullen elkaar naadloos aan, waarbij de kennis en expertise van beide partijen samenkomen om een holistische benadering van paardenwelzijn te bevorderen. Torsy Bridles leert paardeneigenaren over de fysiologische behoeften van hun dieren, terwijl Horse Signs hen inzicht geeft in het natuurlijke gedrag van paarden, waardoor een dieper begrip ontstaat van de behoeften en signalen van paarden.


Deze samenwerking belooft niet alleen de levens van individuele paarden te verbeteren, maar draagt ook bij aan het vergroten van het algemene bewustzijn over verantwoord paardenbezit. Door gezamenlijk hun kennis te delen, streven Horse Signs en Torsy Bridles ernaar om een community te creëren waarin paardeneigenaren worden aangemoedigd om met begrip, empathie en zorg met hun paarden om te gaan.


Over Torsy Bridles

Diana Torsy en Cynthia Torsy, vinden niet alleen het welzijn van hun eigen paarden heel belangrijk, maar zien ook dat steeds meer mensen dit hoog in het vaandel hebben staan, daarom zijn zij eens kritisch naar hoofdstellen gaan kijken. Zij zijn er achter gekomen dat er ondanks de benaming anatomisch nog steeds een groot gedeelte van de hoofdstellen knel- en drukpunten heeft en het dus alleen een anatomische vormgeving van het hoofdstel heeft en geen rekening houdt met de druk/knelpunten op het paardenhoofd. Uniek aan de Torsy Bridles is dat het hoofdstel altijd ‘los’ van het paardenhoofd ligt. Zelfs wanneer een ruiter de teugels flink aanneemt, ontstaat er nauwelijks druk. Het paard kan een eventuele lichte druk op de neus ervaren. “Dat is ook de enige plaats op het hoofd waar een paard wat druk aankan”, legt Cynthia uit. “Het is zo ontworpen dat het hoofdstel los maar toch in balans om het paardenhoofd ligt. Het unieke ontwerp van de bakstukken zorgt ervoor dat de druk van het hoofd en de atlas wordt weggenomen, wat anders is dan bij alle andere hoofdstellen op de markt.


De Torsy Bridles zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar: van basis tot zeer luxe. Alle hoofdstellen zijn gemaakt van zacht, soepel en sterk rundleer. Ook zijn de hoofdstellen allemaal door de KNHS en de FEI goedgekeurd voor op wedstrijd.


Bekijk meer op: www.torsybridles.comEen ontmoeting met Floor

Met het oog op de samenwerking tussen Horse Signs en Torsy Bridles, leek het Roënna (Horse Signs) een goed idee om op locatie bij Torsy Bridles te laten zien wat haar werk inhoudt. Waarna ze de samenwerking opzocht tijdens een grondwerk sessie met de mooie 6-jarige schimmel Floor.


Ook Horse Signs heeft een Floor! Het was opmerkelijk dat beide paarden dezelfde naam droegen, maar nog opvallender was de gelijkenis in hun gedrag. Hoewel de uiterlijke kenmerken sterk verschilden, deelden ze nagenoeg dezelfde energie. De Floor van Torsy Bridles, een mooie schimmel met haar eigen unieke charme, vertoonde gedrag dat opvallend veel overeenkomsten vertoonde met de shetlander Floor van Horse Signs.


Aanvankelijk was Floor wat gesloten in haar reactie. Naarmate Horse Signs met haar bleef werken en haar helpen te begrijpen wat de bedoeling was, opende ze zich steeds meer en ontstond er al snel een fijne samenwerking. Tussendoor zocht ze het contact op en werd de samenwerking intiemer.


Ervaring van Torsy Bridles

Nadat Roënna de training met Floor had afgerond, was het nog aan Cynthia Torsy (eigenaresse Floor) om deze manier van samenwerken aan te gaan.


Daarover heeft ze het volgende te zeggen:


“Roënna bedankt voor je fijne uitleg tijdens een grondwerksessie. Floor die op zich een brave merrie is van 6 jaar oud heeft moeite met druk van personen die in haar ruimte komen. Roënna is eigenlijk weer vanaf het begin begonnen om eerst verbinding te zoeken en Floor uit te nodigen om samen te werken. Na een paar rondjes met rust periodes zocht Floor verbinding met Roënna wat heel mooi is om te zien, is dat ze dan ook echt op haar gemak is. Ze volgde Roënna dan ook direct met haar bewegingen. Vervolgens moest ik het natuurlijk ook gaan doen. Het grondwerk is mij niet geheel onbekend, ik heb het toen ze 2,5 was ook bij Floor gedaan en dan echt alleen de verbinding zoeken. Helaas heb ik dit toen niet meer verder doorgezet, waar ik nu dat soms weleens spijt van heb. Maar goed, nu moest ik dus aan de bak en dat ging niet zo vanzelf sprekend. Ik moest toch er weer even

handigheid in krijgen en Floor merkte dat ook en was mij dan ook aan het aftasten. Uiteindelijk kwam ze ook op mijn uitnodiging ook naar mij toe. Hier hadden Floor en ik even genoeg aan om verder mee door te gaan.


Roënna dank je wel voor het laten zien dat soms het nodig is om even weer terug naar het begin te gaan wanneer er gedragsproblemen zich voordoen.


Cynthia

Torsy Bridles


Diana heeft de training aandachtig gevolgd vanaf de zijlijn:


“Vandaag een leuke en leerzame kennismaking met Roënna Voets van Horse Signs. Met oog op onze samenwerking leek het Roënna een goed idee om bij ons op locatie te laten zien wat o.a. haar werk inhoudt. Haar manier van omgaan met paarden sprak mij zeer aan en ik ben van mening dat een samenwerking zeker veel kan toevoegen aan het welzijn en begrijpen van paarden. Roënna heel erg bedankt voor je tijd en uitleg, en ben blij om je in ons team te mogen verwelkomen.”


Diana Torsy

Torsy Bridles


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page